OVER WESTVEST90

Wie zijn wij?

Stichting Westvest 90 verzorgt al meer dan 20 jaar een concertserie voor klassieke kamermuziek. Grote namen als Enrico Pace, Naum Gruber, Anna Federova en Hannes Minnaar hebben hier opgetreden! Elk jaar wordt met zorg een afwisselend programma gemaakt met zowel bekende musici, alsook met jonge musici, die aan het begin van hun carrière staan.

De mooie Westvestkerk is een in 1909 door architect Henri Evers gebouwd rijksmonument. De kerk is een zaalkerk met een houten tongewelf met steekkappen boven de rondboogvensters. De gehele inrichting werd door Evers ontworpen, met een combinatie van verschillende bouwstijlen.
Zo kreeg de preekstoel een Byzantijnse stijl terwijl de glas-in-loodramen meer Jugendstilvormen hebben. De akoestiek van het gebouw is fameus en er vinden dan ook vele kamermuziekconcerten en cd-opnames plaats. In 2010 kreeg het gebouw een geavanceerde, geluidsarme klimaatinstallatie, een geconditioneerde vleugelkelder en voorzieningen om een groot publiek bij concerten te ontvangen. Daarmee werd het kerkgebouw nog meer geschikt voor muzikale doeleinden.

 

De kerk wordt ook verhuurd voor cd-opnames, vergaderingen en evenementen zoals de Nacht van de Geschiedenis, de Historische Bridgetocht en het Suikerzoet Filmfestival. Iedereen die iets te vieren of te gedenken heeft is van harte welkom.

De kerk wordt verder elke zondag gebruikt voor een kerkdienst van de Vrijzinnigen Schiedam.

Bron: Beeldbank Schiedam