Gastconcerten

Wat organiseren anderen?

De Westvest90-kerk is een uitstekend locatie om uw eigen concert of evenement te organiseren. Enkele voorbeelden van eerdere, door anderen georganiseerde concerten:

Zondag 27 maart 2022

Daniël van der Hoeven

Pianist Daniël van der Hoeven presenteert in de Westvestkerk in Schiedam zijn derde soloalbum Immersed. Op de cd klinken de drie vioolsonates van Johann Sebastian Bach, deels voor klavier bewerkt door (zeer waarschijnlijk) de meester zelf en deels door de Amerikaanse muziekhistoricus David Schulenberg. Daarnaast drie Bach-hommages van Henri Dutilleux, Zsolt Gárdonyi en Rudolf Escher.

Op het programma voor het concert fragmenten van de cd, alsook de Sonate op. 53 “Waldstein” van L. van Beethoven.

info@danielvanderhoeven.nl

Vrijdag 19 november 2021

CD presentatie ‘Die Fremde’

Presentatie van ‘Die Fremde’; een nieuwe cd opgenomen door saxofonist Hannah Koob bij het 7 mountain records label.

Op haar debuut-cd laat Hannah niets aan het toeval over. Niet alleen toont ze zich een echte parelduiker, ze denkt ook overduidelijk veel na over welk repertoire goed bij elkaar past. De Nederlands-Duitse samenstelling van het programma verraadt meteen het een en ander over de persoonlijke levensloop van Hannah: Duits van origine, maar intussen ruim vijf jaar in Nederland.

Zondag 7 november 2021

CD presentatie ‘Angel’

Het Medtner Project presenteert hun derde cd ‘Angel’ met de liederen van de Russische componist Nikolai Medtner.

Mezzosopraan Ekaterina Levental en de pianist Frank Peters zetten zich in met hun Medtner project voor het vergroten van de bekendheid van de muziek van de Russische componist Nikolai Medtner (1880-1951), met name zijn liederen.

Nooit eerder werden de 108 relatief onbekende liederen van deze componist integraal opgenomen. Het Medtner Project zal als eerste het volledige liedoevre van Medtner op 5 cd’s uitbrengen.

Zaterdag 6 november 2021

Lavinia Meijer & Heiko Dijker  –  This Ground 

In ‘This Ground’ brengen tablaspeler Heiko Dijker en harpiste Lavinia Meijer de klassieke westerse en klassieke Indiase muziek samen in verschillende werken van Glass, Shankar, Purcell, Dijker & Meijer, en improvisaties op Indiase Raga’s. Via de muziek van Philip Glass, één van grondleggers van de minimal music, die sterk beïnvloed is door de Indiase sitarspeler Ravi Shankar, kwam Lavinia in contact met Heiko Dijker, die als ‘global ambassador’ voor de Indiase klassieke muziek bekend staat (The Times of India, India).  

Zaterdag 9 oktober 2021

Thomas Beijer & Nicolas van Poucke spelen Mozart

Deze twee meesterpianisten zijn goed bevriend en spelen al jaren samen. Hun concerten samen zijn zeldzaam, dus dit belooft een hele bijzondere avond te worden!

Op het programma staan sonates van Mozart voor piano vierhandig. Mozart trad in zijn jonge jaren op met zijn zusje Nannerl, waarschijnlijk heeft dat hem er toe aangespoord toch een aanzienlijk aantal stukken te schrijven in een toen niet erg populair genre. U hoort onder andere de twee grote sonates KV 497 en KV 521.

Vrijdag 10 september 2021

Schubert: Goethe lieder in Schiedam

Ontdek Schuberts liederen in een bijzondere bewerking voor stem en ensemble. Maarten Koningsberger heeft jonge zangers Elenora Hu en Vincent Kusters ingewijd in de kunst van het lied. U hoort een bijzonder liedrecital waar de zangers én Maarten Koningsberger zingen.

Zaterdag 4 september 2021

Nicolas van Poucke

“Een ware dichtende musicus” zo noemde de Volkskrant Nicolas van Poucke.

Ludwig van Beethoven – Pianosonate nr. 3 in C, Opus 2 nr. 3

Robert Schumann – Davidsbündlertänze Opus 6

Zaterdag 17 juli 2021

Nuit

Dit muzikale evenement is een eerbetoon aan de gelijknamige godin van de nachtelijke hemel.

Maya Fridman cello en Maarten van Veen piano